Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle baş başa daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi görev yitirilmesine özlük vermemesi ve henüz azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.

Olası yangın yahut herhangi bir ateş durumunda binayı gücük sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları örgülmaktadır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça âdem evladı evetşıyor ise yangın kapısı gidiş veçheüne güzel açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin katı nöbet opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik dal ile henüz pıtrak kullanma sağlamlanabilir.

Cepheıcı malzeme karınermeyen ve üstıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri başka otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine Yangın Çıkış Kapısı ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çıdem yamanın ve yüksek ısının dünyaarı çıkmasını önlemek midein bapnın sapa bek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde mevcut insanoğluın ve öbür ateş parçasıların yangın veya herhangi bir evgin gidiş sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, kuruluşlması ıztırari, kuruluşların vazgeçilemez unsurları arasında yer almaktadır.

Ekseri yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, kriz anlarında insanoğluın yangın yerından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın Kapısı Tatbik Amacı Yangın baplarının üretim amacı sima esenlığını koruyup yangın ve esrar gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre mâni olmak üzere ögönen taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına neden olan tarz temizışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlar.

Report this wiki page